Cocktailjurken: welke zijn de nieuwste trends en hoe pik je ze eruit?

De cocktailjurk is een ‘must have’ in elke dressing. Niet omdat een vrouw er ongelooflijk sexy en elegant in is, maar omdat ze draagbaar zijn op heel veel gelegenheden. Of je nu naar een feestje gaat (een cocktailparty jawel), een receptie van een trouwfeest of een avondje op restaurant, met een cocktailjurk val je zeker niet uit de toon. Gecombineerd met de juiste schoenen en een vestje kan je er zelfs mee naar kantoor. Met volgende tips zie jij er op je paasbest uit in een cocktailjurk.

Little black dress

Koop je voor de eerste maal een cocktailjurk, kies dan een zwarte. Met een zwarte jurk kan je eindeloos combineren en kan je alle kanten op. Je kan ze sober dragen of uitpakken met opvallende juwelen. Is het te koud, dan draag je er zonder zorgen een mooi vest, blazer of jasje bij.

Kies de juiste maat

Kies een cocktailjurk die heel comfortabel zit en je troeven uitvergroot. In een te kleine maat zal je je benauwd voelen, omgekeerd zal je er in een te grote maat slonzig uitzien. Maar ook het model van jurk moet bij je figuur passen. Heb je mooi gevormde armen en schouders toon ze dan met een strapless of off-shoulder jurk. Je vindt een ruime keuze online zoals bij JJ’s House. Let wel op dat ze goed zitten zodat je niet de hele tijd de jurk omhoog moet trekken.

Wil je een bollende buikje verhullen, kies dan cocktailjurken die je combineert met een riem of een ander detail dat de aandacht trekt naar het accessoire en niet naar de buik. Het komt erop aan een model van jurk te kiezen die past bij je figuur.

Details maken de cocktailjurk

Wie cocktailjurken draagt, moet oog hebben voor details. Die bepalen of je jurk een blikvanger is of maar gewoontjes. Dat laatste is ideaal als je de jurk wil dragen op een doordeweekse werkdag maar voor een feestje mag het wat meer zijn. Let op de versieringen van de jurk. Zijn er blinkende steentjes in verwerkt, pailletten of een vleugje kant? Prints zijn een echte eyecatcher en een ijsbreker bij het netwerken. Hou wel rekening met de gelegenheid waar je naartoe gaat. Te sexy jurken passen niet op een feest met uitsluitend mannelijke zakenrelaties.

De schoenen maken het af

Cocktailjurken reiken doorgaans tot de knie. Dat wil zeggen dat je look niet af is met de jurk en accessoires alleen. Je benen en schoenen zullen niet aan de aandacht ontsnappen. Met stiletto’s speel je sowieso op veilig maar dan ook alleen maar als je een geoefend drager bent. Als je niet stijlvol kan lopen met stiletto’s, laat ze dan alstublieft in de schoenenzaak staan, hoe mooi het ook is. Cocktailjurken zijn immers ook perfect te dragen met pumps, sandalen of zwarte open schoenen. Laarsjes zijn wel te mijden omdat ze je onder een cocktailjurk dikker maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap